torsdag 8. mai 2008

Reklame!

Reklame skal få folk til å kjøpe et produkt. Den blir som regel utrykket gjennom TV, radio, plakater og avisoppslag. Når du skal få flest mulig til å kjøpe produktet ditt er det viktig at du bruker blikkfang og at man bruker virkemidler som skaffer oppmerksomheten til målgruppen.

Den ene reklamen jeg skal analysere er Donaldbrus- reklamen. Det var egentlig veldig vanskelig å finne en reklame jeg kunne analysere og vise til på bloggen, så jeg tok for meg en jeg aldri har hørt om før.I denne reklamen er målgruppen tydelig, nemlig barn. Det er brukt spreke farger, noe som tiltrekker barns oppmerksomhet med en gang. Donald er det man ser på først på reklamen, noe som ikke er dumt med tanke på at de aller fleste vet hvem Donald er.
"Alle liker den nye Donaldbrus" barn er veldig lett påvirkelige og jeg tror at ved å si at alle liker den, tiltrekker det også barns oppmerksomhet.
Reklamen er veldig enkel med tanke på at det er lite skrift også står det kjempego'! midt på reklamen. Det er vanskelig å ikke forstå det og dermed trekker de stor oppmerksomhet med en gang.
Jeg tror også det hjelper at brusen er rosa. Mange barn vil ha noe som er anderledes, men kult. Rosa brus er det ikke så mange av og derfor vil de ha det.
Den andre reklamen jeg har valgt er mye mer kjent enn den forrige. Her ser vi reklame for filmen "What happens in Vegas." Det jeg tenker når jeg ser denne reklamen er at det må være en morsom film, med tanke på måten Caron Diaz og Ashton Kutcher "sloss" og tuller på bildet. Egentlig kunne man også trykke på noen linker på reklamen som ville gitt deg et større intrykk av filmen. Der hvor det står "besøk kasino her" byttet det også til spill så det vil nok tiltrekke folk mellom 10-14 år med tanke på at de spiller et spill.

Blikkfanget i reklamen er uten tvil Cameron Diaz og Ashton Kutcher og kjemien mellom dem, de ser ut til å ha det gøy, derfor får vi et intrykk av at filmen er morsom. Det er ikke brukt for mye farger, og det gjør at navnet på filmen kommer tydelig frem ved at det står i en annen farge enn noe annet på reklamen.
Bildet på reklamen er halvnært og er i normalperspektiv.
Effekten av reklamen er at folk mellom 12-17 år som liker komedier vil bli interresert og kanskje få lyst til å se filmen.

Ingen kommentarer: